torsdag 15 november 2012

Vägen upp kan vara vägen ner!




Vägen upp kan ibland vara vägen ner!  Detta låter säkert inte alls så inspirerande eller uppiggande, men ack så sant! Vi kommer alla till perioder i vårt liv där det är behov av en sanningsenlig inventering.Vad behöver jag stärka, vad behöver jag lägga till eller ta ifrån, och återigen från grunden bygga på det som är den ädla metallen i mitt liv. Guldet luttras ju genom eld, för att slaggen ska skiljas från det ädla. AJ, vad ont det kan göra! men OJ, vad härliga frukter det blir av den smärtan!

                  " Och han ska sätta sig ned och smälta silvret och rena det;
                   Han ska rena Levi söner och luttra dem såsom guld och silver
                   Och sedan ska de frambära åt Herren offergåvor i rättfärdighet."

Vi behöver se vår egen nakenhet och se vårt behov av Gud. Egentligen, det enda som skiljer mig från en människa i rännstenen är ju Jesus!  Vi behöver se var fienden härjat och ödelagt i våra liv och låta mäster läkaren med sin kärleksfulla hand läka, hela och stärka. Detta är tecken på mognad och tillväxt: De största människorna som gått på denna jord och som gjort en verklig skillnad för männskligheten är de som varit små i sina egna ögon. Döda all form av försvarsmekanism i ditt liv, låt Den helige ande få lysa och sanningen kommer att sätta dig fri!
Så, därför kan vägen upp vara den vägen som först leder ner!

Låt Gud göra detta verk i dig och vägra att falla för frestelsen att se på andra runtomkring, eller omständigheter och tänka att detta nog är orsaken till att det är som det är. vi är själva ansvariga för våra liv och måste alltid gå till oss själva först. Se denna period i ditt liv för vad den är och låt Den Helige Ande jobba och göra sitt verk i dig. Låt honom förbehållslöst få lysa och tala.
Det kan vara lätt att börja släppa in saker i sitt liv, när själen börjar bli trött, saker som man innan aldrig skulle släppa in. Världens ande står bara och väntar på att du ska släppa ner trons sköld så den kan slänga sin äckliga smet på dig. Fokuset på att leva ett avskilt och heligt liv för riket låter då bara jobbigt och man ser inte att det är just dessa "småtjuvar" som sedan stjäl hela din glädje. Du släpper ju inte självmant in en tjuv in i ditt hem för att stjäla det du har och förstöra det du blivit betrodd från himlen! Fienden skickar småtjuvar som du knappt märker,  Han kommer när du är trött..

Så om du undrar vad "som hände?" eller varför saker ter sig som de gör nu? Res dig upp ! Det är du som bestämmer i ditt livs trädgård! Res dig upp och säg NEJ! När Adam en dag i lustgården började att skylla på Eva för att han hamnat i synd, skyllde på någon annan för de svårigheter han hamnat i, så förlorade han allt han hade. Så gå till dig själv, enbart, och du kommer att ha så fullt upp att städa ditt eget liv att du inte kommer att ha tid att spåra orsaken till dina problem hos andra. Det Gud gett dig är så dyrbart, pundet du har fått att förvalta är så ovärderligt att det är värt att strida för. Istället för att i själen vilt fäkta och försöka hitta roten till problemet hos andra, istället res sig upp som den gudsman och gudskvinna du är och säg NEJ till tjuven som enbart kommer för att stjäla, slakta och förgöra!

Säg Nej till att Tjuven ska få stjäla det Gud gett dig och betrott dig!
Säg Nej till att han ska få förstöra den fantastiska framtid Gud tänkt för dig och de människor han sett dig förtroende värd från himlen att ha ansvar för!!
DU har auktoriteten i ditt livs trädgård! Ingen annan! WOW!!!

FIENDEN VILL STJÄLA DRÖMMEN OCH  VISIONEN. LYCKAS HAN MED DET SÅ HAR HAN LYCKATS STJÄLA LIVET

Och om vi inte orkar att stå själva i perioder så har Gud ställt människor vid vår sida som är beredda att gå genom eld och vatten för oss. överlåtna och uppfyllda av kärlek i sina hjärtan. Han har sitt folk överallt. Där vi minst anar det så finns de. Han mönstrar sitt folk att ställa sig i ledet. För varandra, För hans rike! När det är som tuffast och mörkast så är genombrottet nära! Håll ut! Han som skapat himmel och jord står på din sida!!!

                 "PÅ dina murar Jerusalem har jag ställt väktare.
                  varken dag eller natt får de någonsin tystna.
                  Ni som ropar till Herren, unna er ingen ro!
                  och ge honom ingen ro förrän han fast grundar Jerusalem
                  och gör henne till lovsång på jorden" Jes 62

Tillsamans! Ingen är kallad att stå ensam i sin kamp! Utan vi kopplar ihop våra hjärtan och tar den himelska kärleken Gud lagt i våra hjärtan till varandra och bara står där! Vägrar böja oss! Viker oss inte en tum förrän det är igenom! Det är sann kristendom, det är sann kärlek!  Det är att följa i mästarens fotspår!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar