måndag 7 januari 2013

Du får din segerkrans.... Sedan tar det aldrig slut....

F                             Matt 5:23

Tänk när en Herrens tjänare eller tjänarinna fullbordat sitt lopp, förvaltat sitt pund, den dagen de stiger över gränsen till det eviga, det himmelska! Det är en segerdag! Målet för våra liv och vår strävan, kamp och glädje här på jorden! 

För oss som är kvar här i det förgängliga är det en kolossal saknad och sorg, men vi sörjer inte som de som är utan hopp. Utan vi sörjer och saknar för att vi älskat så högt, och saknaden kan vara både stor och kall. Men vi är inte utan hopp! För vi vet att i detta finns en förlossning, en verklighet som är gudomlig. Vi vet ju att alla de som gått före oss till himlen, alla de som i tro tagit emot Jesus som sin frälsare och Herre , de går in i den tillvaro vi är skapade att vara och leva i. Vårt rätta element! 
Tiden på jorden är bara en vindpust i perspektiv av evigheten...

När de får träda fram inför den allra högstes tron, insvepta av den lovsång som tusen och åter tusen frän djupet av sina hjärtan offrar till honom som är konungen, som är frälsaren som betalat det högsta pris av alla, det oskyldiga lamm dom valde att vara tyst och bli slaktat. 

Tänk att PÅ RIKTIGT få se honom , Kristus frälsaren, rakt in i ögonen! Dessa ögon som intensivt vakat över och sett dig hela ditt liv. Dessa ögon som följt dina steg oavsett om de sprungit, stapplat eller vilat! 
Tänk när vart andetag du tar inandas hans helighet, helhet och liv. När allt du är och har får totalt insupa all Guds den högstes fullhet. 

Då är det inget härlighetsmoln som skymmer faderns ansikte, nej då springer du rakt in i tronsalen, rakt fram till honom! Din far, universums skapare! Detta är så ofattbart! Hans röst som är som dånet av stora vatten - och samtidigt stilla och kärleksfullt viskar ditt namn. Han som har skapat allt med sina händer och sitt makts ord - dessa händer tar dina händer i sina och säger VÄLKOMMEN HEM! 
VÄL GJORT DU HODE OCH TROGNE TJÄNARE! Och sätter på dig din krona, ger dig din väl förtjänta segerkrans...och sedan tar det aldrig slut.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar